UEFA: Prolongiran rok za licenciranje klubova

Moderna zgrada Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), čija je vrijednost 10 miliona maraka i koja će zadovoljavati sve kriterije po standardima Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), bit će otvorena svečanom ceremonijom sutra, 22. novembra, u Sarajevu ( NFSBIH - Anadolu Agency )

 

Izvršni odbor krovne evopske fudbalske organizacije donio je veoma važne odluke.Između ostalog, klubovi će zbog trenutne situacije dobiti više vremen za dovršetak procesa licenciranja.

“Izvršni komitet je ponovio svoju punu opredijeljenost za licenciranje klubova ifinansijski fair-play i složio se da sadašnje izuzetne okolnosti zahtijevajuodređene konkretne intervencije, kako bi se olakšao rad asocijacija članica i
klubova.

On podržava prijedlog da se asocijacijama članicama omogući više vremena zadovršetak procesa licenciranja klubova, dok se proces prijema za UEFA klupska takmičenja za narednu sezonu redefiniše.

Kao rezultat sve veće neizvjesnosti nastale tokom vanrednih događaja, Izvršni komitet je takođe odlučio suspendovati odredbe o licenciranju klubova koje se odnose na pripremu i procjenu budućih finansijskih informacija klubova. Ova
odluka se odnosi isključivo na učestvovanje u UEFA klupskim takmičenjima 2020/21”, stoji na stranici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.