Upucan Zdravko Mamić: Dinamo osidio napad

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Iz Građanskog nogometnog kluba (GNK) Dinamo najoštrije su osudili napad na svog savjetnika Zdravka Mamića, kojem je u utorak u Tomislavgradu nepoznati napadač propucao nogu.

Zdravko Mamić bio je u privatnom posjetu Tomislavgradu, gdje u ovo vrijeme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti oca.

– Očito je stoga, da je ovaj događaj bio planiran te je nastavak napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine – navodi se na službenoj stranici GNK Dinamo.

Iz Dinama navode kako su užasnuti oružanim napadom i pokušajem ubojstva Zdravka Mamića.

– Iako je zastrašujuće da se ovakav pokušaj likvidacije događa u modernom demokratskom društvu, u vremenima kada smo se trebali izdići od likvidacije kao rješenja za neslaganja u mišljenjima, takav razvoj događaja nažalost ne čudi, s obzirom na linč koji postoji već mjesecima i godinama u našem društvu – stoji na službenoj stranici GNK Dinamo.

Također su priopćili kako osuđuju napad, koji je, kako navode, sada prerastao svaki oblik netrpeljivosti i mržnje, koji niti prije nisu odobravali, i koji su nadležne institucije davnih dana mogle spriječiti svojim djelovanjem.

Iz kluba podsjećaju da je Mamić prvi put napadnut 22. ožujka 2014. godine u loži stadiona Poljud kada je na njega fizički nasrnuo Ivo Bego, a nakon toga uslijedio je i napad pred Županijskim sudom u Splitu kada su na njega i na odvjetnika Čedu Prodanovića bačene dimne bombe, baklje i boce. Sve je kulminiralo prije nekoliko mjeseci, 7. lipnja, kada je Zdravko Mamić pretpio još jedan fizički napad, u Bolu na Braču. Tada je na njega nasrnuo ”slučajni prolaznik” udarivši ga šakom u potiljak nakon čega je Zdravko Mamić zadobio ozljede glave i pao s rive.

U GNK Dinamo pitaju hoće li konačno netko odgovarati za ugrožavanje života Zdravka Mamića ili će se i ovoga puta raditi o remećenju javnog reda i mira s nepoznatim počiniteljima.

(FENA) Z.P.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno