Uručena priznanja najboljim takmičarima KBS Tuzla u 2019. godini

Karatiskinje i karatisti KBS Tuzla vrijedno se pripremaju za brojna domaća i međunarodna takmičenja koja ih očekuju u ovoj godini. Prošla godina je bila veoma uspješna, jer su takmičari ovog kluba osvojili ukupno 778 medalja.

Trenažni proces je u punom jeku, a pauzu između dva dijela sezone u klubu su iskoristili za organizaciju polaganja za učenička zvanja te su zvanično uručena i priznanja najboljim takmičarima kluba u 2019 godini.

Priznanje za najuspješniju pripalo je Emini Abdulić.

Po kategorijama najuspješniji su: do 12 godina Erna Gutić i Nedim Osmanbegović, do 14 godina Irna Mujanović i Faris Sinanović, kod kadetkinja Jasmina Zoletić, u juniorskoj konkurenciji Ana Zoletić. Zatim Bakir Kadrić u juniorskoj i seniorskoj kategoriji te Belma Omerović u konkurenciji seniorki.

Specijalna priznanja dobili su Edis Kasumović, Boris Kasumović, Azra Dahalić i Lejla Bašić.

Prvo veliko takmičenje ove godine je 21. međunarodni tuirnir TK Open koji će se u organizaciji ovog kluba održati 29. februara u tuzlanskom Mejdanu, te Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti na kojem bi trebale nastupiti dvije juniorke KBS Tuzla.