Uživo na TVTK 25. izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Sportski savez Tuzlanskog kantona u petak organizuje tradicionalni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koji će biti održan 25. put.

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2018. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, na sceni Velike sale BKC-a TK okupit će 45 nagrađenih sportista, trenera, sportskih ekipa i zaslužnih sportskih radnika.

Ocjenjivački žiri kojim je predsjedavao Muhamed Avdić, od približno stotinu pristiglih nominacija odabrao je najbolje u 16 kategorija, dok će Sportski savez dodijeliti i 10 specijalnih priznanja za doprinos i razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu.

Izmjena uvedena na prošlom Izboru sportiste TK, kada su dodijeljena priznanja za ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova ostat će praksa ove i narednih godina prilikom nagrađivanja najboljih u Tuzlanskom kantonu, saopćeno je iz Sportskog saveza TK.

– Rukovodili smo se time da napravimo takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima. Naši klubovi ostvaruju zapažene rezultate u košarci, rukometu, odbojci, fudbalu i drugim sportovima i želimo dati na značaju najboljim pojedincima koji stvaraju te uspjehe, baš kao što je ranije bio slučaj sa sportistima iz pojedinačnih sportova – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK-a.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno