VIDEO:Vakcinalni punkt u BCC-u posjetio veliki broj građana

Pacijenti sa težom kliničkom slikom koji su hospitalizovani na UKC-u Tuzla uglavnom nisu primili nijednu dozu vakcine protiv COVIDA-19. Najviše zabrinjava činjenica da je i pored poražavajuće statistike, slaba zainteresiranost građana za vakcinaciju. Kako bi omogućili građanima što lakšu dostupnost vakcine protiv COVID-a 19, a zahvaljujući saradnji Doma zdravlja Tuzla i Bingo City Centra Tuzla, danas je otvoren vakcinalni punkt koji je na raspolaganju svim građanima. Cilj organizovanja vakcinalnog punkta u Bingo City Centru u Tuzli je približiti se građanima, potaći ih na ovaj značajan korak i omogućiti da bez čekanja prime prvu dozu vakcine. Ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja Tuzla zadovoljni su odzivom građana.

„Veliki broj građana od jutros smo vacinisali. Naravno samo prva vakcina nam je dostupna, a revakcine su na punktovima u Domu zdravlja i ostalim“ , izjavila je dr. Jasna Delić, Služba Opće/porodične medicine Doma zdravlja Tuzla. 

Svima koji se odluče za vakcinaciju u BCC-u na raspolaganju su vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

„Potrebno je da ponesu neki dokument. vakcinišemo i građane sa drugih općina i kantona i slobodno neka dođu da se vakcinišu. Imamo dovoljan broj vakcina. Pozivamo sve građane da dođu da se vakcinišu. Redovi nisu veliki. Čekanja nema.Vakcine su doistupne svakom građaninu“, navodi dr. Delić.

Dr. Delić podsjeća da je vakcina jedini spas od teških oblika korona virusa. Očigledno je da su građani svjesni ove činjenice. Danas je veliki broj njih iskoristio priliku da se vakciniše bez čekanja i van zdravstvenih ustanova. Podsjećamo da će tim ljekara i medicinskog osoblja Opšte porodične medicine Doma zdravlja Tuzla i sutra, od 9 do 19 sati, biti spremni za vakcinaciju građana prvom doze vakcine.

Pročitajte...