Vanredna sjednica: Predstavnički dom PFBiH o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PFBiH) na kojoj će, na zahtjev grupe poslanika, biti raspravljano o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH, zakazana je za danas.

Na sjednici će biti razmatrana jedna tačka dnevnog reda “Pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji BiH kao posljedica pandemije Covid-19 i izostanak adekvatnih mjera Vlade Federacije BiH za njeno suzbijanje”.

ćKako je saopšteno iz Federalnog parlamenta, na sjednici e se obratiti predstavnici Vlade Federacije BiH, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacje BiH i direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Zahtjev za vanrednu sjednicu Predstavničkog doma zatražili su klubovi poslanika SDP-a BiH, Naše stranke, SBB-a, A-SDA /NES/, PDA, NIP-a i NB-a s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u cijeloj Federaciji BiH.

U zahtjevu se ističe da je nedopustivo nečinjenje Vlade FBiH u situaciji kada treći talas pandemije doživljava vrhunac, kao i neujednačeno postupanje nižih nivoa vlasti, a pogotovo vlada pojedinih kantona koje, kako su ocijenili, nisu preduzele gotovo nikakve mjere u zaustavljanju širenja zaraze.

Poslanici zahtijevaju i da ovoj sjednici prisustvuju svi ministri u Vladi FBiH.

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH počeće u 11.00 sati.

Pročitajte...