Večeras: I srcem i glavom svih 90 minuta za pobjedu nad Belgijom

Baždarević: I srcem i glavom svih 90 minuta za pobjedu nad Belgijom

– Tražit ćemo rezultat, pobjedu i voljeli bi da se tradicija utakmica s Belgijom na našem terenu nastavi, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

SARAJEVO (AA) – Tražit ćemo rezultat, pobjedu i voljeli bi da se tradicija utakmica s Belgijom na našem terenu nastavi, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

BiH nikada nije izgubila od Belgije na svom terenu, a u ukupno sedam dosadašnjih susreta tri puta je pobijedila, isto toliko puta izgubila, te je jedan meč završen remijem.

“Moramo sutra pokazati želju i htjenje, te dobro lice, da damo sve od sebe i ostvarimo rezultat koji želimo”, istakao je Baždarević te, kako javlja Anadolu Agency (AA), dodao:

“Svih 90 minuta morat ćemo igrati ‘sa srcem i glavom’, da odigramo dobar fudbal protiv jake ekipe. Imamo dovoljno snage i volje i kvaliteta iako smo oslabljeni da sutra pokažemo pravo lice.”

Naglašava “vremenski uslovi mijenjaju puno što smo zamislili”.

“Ukoliko kiša nastavi padati, imat ćemo puno problema, bit će puno teže igrati i nama i njima, jer težak teren iziskuje i više grešaka…”, kazao je Baždarević.

Utakmica devetog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” BiH – Belgija igra se sutra, 7. oktobra, od 18 sati na stadionu “Grbavica” u Sarajevu. BiH za nastavak nade i plasman u baraž mora pobijediti, dok su Belgijanci već ovjerili plasman na SP.

Džeko: Belgija je među najboljim u Evropi, ali imamo šansi

– Još malo pa će i reprezentacija biti bez Edina Džeke. Međutim, još koju utakmicu mogu pomoći ovoj reprezentaciji, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH večeras u Sarajevu

SARAJEVO (AA) – Nadam se da ćemo sutra nastaviti tradiciju dobrih rezultata na našem terenu protiv Belgije, istakao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja nikada dosad nije poražena na domaćem terenu od Belgije.

Ipak, BiH mora pobijediti sutra u meču devetog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” kako bi ostala u trci za baraž, dok je Belgije već osigurala nastup na Mundijalu.

“Belgija je jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Imamo veliki respekt prema njima, ali imamo šansi i dok god postoje treba se boriti. Ukoliko svaki igrač pruži maksimum, možemo doći do pozitivnog rezultata”, rekao je Džeko, javlja Anadolu Agency (AA).

Belgijskog novinara na konferenciji za medije na stadionu ”Grbavica” zanimalo je i može li Džeko zamisliti karijeru bez nastupa za reprezentaciju BiH, na što je odgovorio:

”Još malo pa će i reprezentacija biti bez Edina Džeke. Međutim, još koju utakmicu mogu pomoći ovoj reprezentaciji”, kazao je Džeko.

Utakmica BiH – Belgija igra se sutra, 7. oktobra, od 18 sati na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Pročitajte...