Večeras iza ponoći okupljanje budućih hadžija u Tuzli

Buduće hadžije s područja Tuzlanskog kantona na sveti put u Mekku putuju večeras i  to u dvije grupe. Jedna grupa okupit će se u Tuzli, ispred Prinčeve džamije u 1 sat poslije ponoći, druga u 6 sati ujutru, saopštili su iz Muftijstva tuzlanskog. Polasci iz avionom su planirani za petak za obje grupe.

Ove godine iz Tuzlanskog kantona na hadžž, da obave petu islamsku dužnost putuje 276 osoba. S njima će biti još 5 vodiča i jedna vjerska konsultantica, kaže profesor u Behrambegove mederese u Tuzli Amir Hadžić, jedan od vodiča. Nema više nejasnoća u vezi sa letom, kaže ovaj hadžija. Sporan je bio dogovor s kompanijom s kojom je prethodno bio dogovoren let.

– Oni nisu ispoštovali ono što se tiče aviona i doveli su nas pred svršen čin nažalost, pa smo sad opet uzeli Turkish airlines i zasad sve odvija onako kako je planirano, dodaje on.

Ispraćaju obje grupe hadžija ispred Prinčeve džamije prisustvovat će izaslanik Muftije tuzlanskog. Prije ispraćaja hadžijama će biti proučena ikrar dova. Autobusima će biti prevezeni do džamije Kralj Fahd u Sarajevu, a onda dalje do Međunarodnog aerodroma Sarajevo odakle na let za Medinu.

Pročitajte...