Veterani 28. divizije Armije BiH odali počast poginulim saborcima

SREBRENICA, 16. januara (FENA) – U organizaciji veterana 28. divizije Armije BiH, danas su preživjeli borci obišli mezarja u znak sjećanja na njihove saborce poginule 16. januara 1993. godine na Jezeru.

Veterani su se okupili u Memorijalnom centru Potočari gdje su položili cvijeće i proučili Fatihu, a nakon toga su obišli mezarja na Budaku, Pečištu, G. Potočarima, Kazanima, Brakovcima, Bojni, Sućeskoj, Kragljivodi i Šahiti.

Predstavnik veterana 28. divizije Armije BiH Suljo Čakanović u izjavu za Fenu je kazao da se nada da će mladi nastaviti s tradicijom obilježavanjem godišnjica sjećanja na poginule borce kako bi ih sačuvali od zaborava.

– Danas smo se okupili da se sjetimo naših saobraca koji su svoje živote ugradili u temelje BiH – kazao je Čakanović, dodajući da je 16. januar bio veliki gubitak za Armiju BiH u Srebrenici, gdje je poginulo više od 40 ljudi.

Vjerski obred je danas predvodio Faruk ef. Hasanović, a zajedno s veteranima, obilježavanju je prisustvovao i zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković.

(RTVTK/FENA) L.A.

Pročitajte...