Vijeće ministara BiH o privremenom finansiranju institucija BiH

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH za period januar – mart 2018. godine, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je jučer kazao novinarima da su pripremili ovu odluku, kao odgovorni ljudi, „kako ne bismo došli u situaciju da nemamo usvojen budžet, ali ni odluku o privremenom finansiranju“.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi sa upravljanjem procesom evropskih integracija kao i Informaciju o održanom drugom sastanku Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Evropske unije i BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i imenovanje vršioca dužnosti generalnog sekretara Vijeća ministara BiH, zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i zamjenika direktora Granične policije BiH.

Za sutra je najavljeno održavanje dvije sjednice Vijeća ministara BiH, a na predloženom dnevnom redu druge sjednice je, između ostalog, Informacija o provedbi Okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH; Informacija o aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH u prihvatu državljana BiH koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke u BiH na osnovu Evropskog hitnog putnog lista za povratak (EU – Laissez Passer).

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju  u institucijama BiH te Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o dopunama Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH.

Pročitajte...