Vijeće ministara BiH o strategiji za borbu protiv organiziranog kriminala

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Prijedlog strategije za borbu protiv organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini za  period 2017. – 2020.godinu te drugi kvartalni izvještaj o provedbi mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu i Izvještaj o napretku (praćenje provođenja Revidiranog akcionog plana 1 Strategije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini) za period januar – juni 2017.

U obimnom predloženom dnevnom redu su i Nacrt zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.

Nacrt memoranduma o razumijevanju i saradnji u oblasti medija Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informiranje Državnog vijeća Narodne Republike Kine također je u dnevnom redu.

Pred članovima Vijeća ministara trebalo bi da budu i informacije o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na 30.6.2017. godine, kao i o službenoj posjeti delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Sjedinjenim Američkim Državama.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH je i Informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, kao i informacije o stanju u oblasti direktnih stranih investicija te o fiskalnoj održivosti  Bosne i Hercegovine.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...