Vikend u Tuzli rezervisan za prvu brdsku trku “GRAND PRIX TUZLA 2021”

Predstojećeg vikenda u Tuzli održat će se prva brdska trka „GRAND PRIX TUZLA 2021“ na stazi Stara Majevica. Trku organizuje udruženje građana auto-moto sport „HM Motorsport“. Predsjednik Organizacionog odbora trke Faik Durmić ističe kako je održavanje GRAND PRIXA značajno za grad Tuzlu, kao i da će ovaj adrenalinski spektakl biti bodovan za šampionat Bosne i Hercegovine na brdskim stazama.

Očekuje nas spektakularan i užaren vikend gdje će vozači pokazati svoje sposobnosti. Prijave nam već pristižu, vozači već pristižu danas, a pristizat će i sutra. Trka se vozi na regionalnom putu Tuzla – Čelić, kilometraža staze je 3700 metara. Ta dva dana će biti zatvorena staza po osam sati. Naš glavni cij je da trku uvrstimo u sportsku turističku atrakciju gdje će u budućnosti to predstavljati tradiciju za grad Tuzlu“, istakao je Faik Durmić predsjednik Oranizacijskog odbora “Grand Prix Tuzla 2021”.

Asfalt na stazi je nov. Zbog sigurnosti takmičara pojedine zone će iz sigurnosnih razloga biti dodatno osigurane barikadama. Na nekoliko lokacija duž staze biće postavljeni prostori za gledatelje osigurani sa redarima.