Visoka škola FINra promovirala prvu generaciju diplomanata

Visoka škola za finansiije i računovodstvo u Tuzli, promovirala je svoju prvu generaciju diplomanata. Svih 45 studenata prvoupisane generacije, već su se zaposlili u struci, kazano je na svečanoj promocji koja je upriličena danas.

novinar Azra Mešić

Tuzlanka Elma Hajrović, jedna je od 45 diplomanata prve generacije Visoke škole za finansije i računovodstvo. Ona već četiri godine ima posao. Ali s diplomom će se njeno radno mjesto stabilizirati i moći će zaraditi više.

  • Ja sam nekako paralelno počela raditi i upisala FINra. Tako da je FINra dala krunu na ovo sve. Samo najljepša iskustva nosim, kaže Elma.

Prvi studenti ove visoke škole svi su već pronašli svoje mjesto na tržištu rada.

  • S obzirom da se već niz godina bavim računovodstvenom profesijom, ovdje sam upotpunila svoje znanje, ono što nisam znala. I sve je dobilo smisao, kaže diplomantica Elvisa Alić.

Za četiri godine školovanja ovi uglavnom mladi ljudi, spojili su teorijska i praktična znanja, što je jedan od osnovnih zadataka na FINra.

  • Jer upravo to je dobitna kombinacija koju je tržište prepoznalo i ukazalo priliku našim studentima da rade, kaže za RTVTK doc.dr. Edin Glogić, zamjenik direktora na Visokoj školi FINra.

Zaokruživanjem akademskog obrazovanja prve generacije studenata FINra je završila i proces akreditacije svojih studijskih programa i izdaje diplome koje imaju svoju međunardonu verifikaciju.

  • Mi promoviramo ovih 45 studenata diplomanata koji su završilii studij i koji će i dalje biti s nama na vezi tako što ćemo mi njih podržavati i dalje kroz rad računovodtsvenih servisa. Kroz Alumni asocijaciju. Mi ćemo njih podržavati do kraja njihove karijere, kaže ovim povodom prof.dr. Ismet Kalić, direktor Visoke škola FINra.

Visoku školu FINra osnovala je Edukativno-konsultantska kuća FINconsult. Danas ima 230 studenata i 55 profesora.

Pročitajte...