Vlada TK će kroz razne projekte ove godine u Kladanj uložiti oko 2,5 miliona KM

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom, Jakubom Suljkanovićem, posjetila je općinu Kladanj. Na sastanku sa načelnikom i njegovim saradnicima razgovarano je o projektima koji će pokrenuti privredni razvoj, turizam, te društveni život ove lokalne zajednica, koja je po površini druga općina Tuzlanskog kantona. Ove godine u Kladanj će kroz razne projekte uložiti oko 2,5 miliona KM.

Za nastavak radova na izgradnji sportske dvorane u Kladanju ove godine bit će uloženo 220 hiljada KM. Novac je namjenjen utopljavanju objekta i postavljanju stolarije. Kladanj će aplicirati i za novac koji je ove godine Vlada Tuzlanskog kantona planirala za niže nivoe vlasti. U Kladnju računaju da bi za dvoranu, i kroz ovaj projekat, mogli dobiti još novca.

Općina je aktivno uključena u projkete kojima će biti rekonstruisane škole. Uskoro će biti otvoren i objekat uređene Mješovite srednje škole „Musa Ćazim Ćatić“ u Kladnju, koja je jedna od šest škola u kojima je realizovan INTERREG IPA projekt prekogranične saradnje. Vrijednost ove investicije je oko 300 hiljada KM.

Delagacija je obišla i mjesto Brateljevići gdje su u toku radovi na izgradnji 400 metara puta prema Muškoj vodi. Ovaj put proglašen je važnim za Tuzlanski kanton. A osim što je važan zbog turistički potencijala, bitan je i sa historijskog aspekta.

Kladanj dobru šansu za unaprjeđenje turizma vidi upravo u izgradji 2 kilometra dionice puta, koja vodi prema kompleksu Muška voda. Podsjećamo, u ovom privrednom društvu pokrenut je stečaj, a u općini vjeruju da bi dobar investitor uspio uz sve prirodne ljepote ovog kraja, privući veliki broj domaćih i ino turista.

Pročitajte...