Vlada TK: Na prvi ciklus studija biće upisano 2.155 studenata

Vlada TK na danas održanoj sjednici dala je saglasnost na prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Tuzli o broju studenata za upis u akademskoj 2020/21. godini. Na prvom ciklusu studija je planiran upis za ukupno 2.155 studenata. Vlada je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli o iznosu participacije i školarine na sva tri ciklusa studija.

Na sjednici Vlade TK bilo je riječi o poslovanju Javnog preduzeća “Šume TK” dd Kladanj, te sanacionom planu koji je Vladi dostavio menadžemnt ovog preduzeća.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Mustafa Šakić, kaže da sanacioni plan donosen zbog zakonske obaveze, a  i kako bi se sačuvala  532 radna mjesta. Dostavila ga je uprava ovog preduzeća za period 2013.- 2019.godine.

Vlada TK je donijela i nekoliko odluka o odobravanju sredstava za infrastrukturne projekte iz oblasti povratka. Usvojeni su i Izvještaji o radu kantonalnih ministarstava za prošlu godinu, kao i izvještaj Vlade TK. Usvojena je Informacija o stanju u oblasti sporta za prošlu godinu.

 

Pročitajte...