VMBiH o datumu početka rada državnog zatvora

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo utvrditi datum početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Na predloženom dnevnom redu sjednice Vijeća je i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o utvrđivanju minimuma procesa rada u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja za vrijeme trajanja štrajka.

Nacrt osnova za zaključivanje sporazuma o saradnji BiH i Evropskog centra za srednjoročne vremenske prognoze te Nacrt sporazuma o ekonomskoj saradnji Vijeća ministara BiH i Vijeća ministara Republike Albanije s Izvještajem o pregovorima radi zaključivanja navedenog sporazuma, također će biti razmatrani.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je izjašnjenje o nekoliko prijedloga odluka o dodjeli grantova iz oblasti kulture i sporta.

VMBiH će ramatrati i prijedloge programa rada nekoliko državnih institucija za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i Nacrt godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici za 2019. godinu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Pročitajte...