Vozači oprez: Kolovozi vlažni, poledica na prevojima

Stanje na cestama 20. 11. 2017. u 07 : 50 sati

Na putevima u BiH jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo magistralni put M-5 Ripač-Vrtoče, kao i pojedine dionice uz  rijeke Savu, Lašvu i Drinu. Na području Čapljine i Mostara vozače upozoravamo na mjesnimično jake udare vjetra.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na izgradnji pješačkog prolaza izvode se na magistralnom putu M-17 u Konjicu, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje su u toku radovi, a izdvajamo magistralne puteve M-14.1 Odžak-Vukosavlje i M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pročitajte...