Vozači oprez: Niske temperature i vlažan kolovoz pogodju formiranju poledice

Stanje na cestama 22. 11. 2017. u 06 : 30 sati

Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Mostar, Jablanica-Prozor, Sarajevo-Foča, Rogatica-Višegrad i Turbe-Banja Luka. Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, a posebnu pažnju skrećemo na dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na putevima na području Bihaća upozoravamo na jake udare vjetra. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Sarajevo-Pale još traje sanacija tunela Kalovita Brda, a saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je izmjenjen režim saobraćanja

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte...