Vrlo brzo počinje uređenje enterijera na Međunarodnom aerodromu Tuzla

Završena je tenderska procedura za izgradnju Atrija Putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla. Do kraja ove ili početkom sljedeće sedmice bi se trebalo znati ko su izvošači radova na uređenju enterijera Putničkog terminala koji je rekonstruiran krajem 2018. godine.
Građevinski radovi na rekonstrukciji i proširenju putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla okončani su prošle godine. U toku je realizacija projekata uređenja enterijera. Svi tenderi su već raspisani.
Gradilište je već pripremljeno ili preciznije očišćeno od auta koja su tu bila parkirana, pa će izvođaču radova biti dostupno već u ovoj sedmici, pojašnjava Karasalihović.
Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla dodaje da je tokom dosadašnjih radova od ukupnog iznosa već utrošeno 6,7 do 7 miliona KM. Riječ je o sredstvima osiguranim u Budžetu Federacije BiH. Preostala dva i po miliona KM osigurana putem kredita koji se već uspješno i otplaćuje.
Na taj način se neće morati lediti niti vršiti povrat sredstava koja se sada izdvajaju za akcizu i PDV. Također će biti moguće osgurati gorivo po vrlo povoljnim cijenama za kompanija koje obavljaju letove sa Aerodroma Tuzla.