Vujošević ide na operaciju, želi da KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

SARAJEVO, 26. jula (FENA) – Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja u specijalističku ustanovu u Istanbulu, od čijih rezultata zavisi da li će doći do transplatacije bubrega.

– Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim – saopćio je Vujošević.

Zbog toga on želi da rukovodstvo Košarkaškog saveza (KS) BiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme njegovog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Vujošević od reprezentativaca očekuje da se mobilišu za utakmice koje ih očekuju i odazovu se pozivu da dođu na pripreme i igraju za reprezentaciju BiH.

– Budući da sam potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu s njom kadrovskim rješenjima – zaključio je Vujošević.

(RTVTK/FENA) J.Č.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno