Vujošević objavio spisak igrača za 4. ciklus kvalifikacija za SP

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Stručni štab muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem, saopćio je danas spisak od 24 igrača za 4. ciklus kvalifikacionih utakmica za svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Na spisku selektora su: Nemanja Gordić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Darko Talić, Marko Rikalo, Džanan Musa, Edin Atić, Almir Hasandić, Ibrahim Durmo, Aleksandar Lazić, Nedžad Muratović, Nedim Buza, Adin Vrabac, Milan Milošević, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović, Markus Lončar, Jusuf Nurkić, Robert Rikić i Obrad Tomić.

Selektor Vujošević izrazio je nadu da će u ovom ciklusu imati na raspolaganju kompletan igrački kadar.

– Ja sam došao u BiH i pored velikih otpora na koje taj moj čin naišao van BiH. Uzimajući u obzir težak poraz protiv Francuske, doživio sam rezultatsku i ljudsku satisfakciju ali imam
utisak da smo mi iz stručnog štaba sve usamljeniji. Apelujem na sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje Košarkaškog saveza BiH a i one koji nisu, da se aktivno i timski uključe u pokušaju da se obezbijedi da u predstojećim akcijama imamo na raspolaganju kompletan igrački sastav i najbolje moguće uslove za pripreme – rekao je Vujošević, a prenosi KSBiH.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno