Vujović, Vuković i Babić: Brojne manjkavostima predloženog teksta Zakona o obrtu

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, i zamjenica predsjednika Lejla Vuković danas su, 30.9.2019. godine, održali sastanak sa predsjednikom Obrtničke komore F BiH, Željkom Babićem.

Povod za održavanje sastanka je prijedlog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima F BiH koji će biti razmatran na 3. sjednici Doma naroda Parlamenta F BiH u petak, 4.10.2019. godine.

Predsjednik Obrtničke komore F BiH, Željko Babić, upoznao je rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona sa brojnim manjkavostima predloženog teksta Zakona sa kojim se ne slažu obrtnici u Federaciji Bosne i Hercegovine i na koji su iznijeli niz primjedbi koje nisu uzete u obzir prilikom izrade teksta zakona.

Kako bi Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima trebao da bude u službi 50.000 registrovanih obrtnika i oko 112.000 zaposlenih u ovom sektoru, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, iznio je da će se kao delegat u Domu naroda Parlamenta F BiH u petak, na sjednici Doma naroda, zalagati da se predloženi tekst Zakona vrati na doradu i usaglašavanje sa Obrtničkom komorom F BiH koja zastupa interese svih obrnika u F BiH.