Warriorsi i Cavsi u finalu NBA doigravanja

S četvrtka na petak ujutro u 3 sata iza ponoći u «Oracle Areni» odigraće se prva finalna utakmica NBA doigravanja između Golden State Warriorsa  i Cleveland Cavaliersa. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem su Warriorsi bez veće muke slavili sa 4:1 u pobjedama i time odnijeli titulu najbolje američke košarkaške ekipe za 2017. godinu.

Golden State se u ovogodišnje finale NBA doigravanja plasirao preko ekipe Houston Rockets pobjedivši je sa 3:2 u pobjedama u finalu zapadne konferencije, dok je Cleveland u veoma neizvjesnoj petoj utakmici  finala istočne konferencije slavio protiv ekipe Boston Celtics sa ukupnim rezultatom 3:2 i  izborio mjesto u finalu te stekao priliku da se revanšira svom ljutom protivniku za poraz od prošle godine.

Obje ekipe uzdaju se u svoje glavne zvijezde koji su ih vodili kroz citavo doigravanje. LeBron James na jednoj i Stephen Cury na drugoj strani učiniće sve kako bi svojoj ekipi donjeli pehar i time obradovali svoje navijače Ove dvije ekipe od osnivanja NBA lige odigrale su 129 mečeva, nakon kojih Warriorsi imaju 70 a Cavaliersi 59 pobjeda. Sigurno je da nas očekuje veoma uzbudljivo i neizvjesno finale doigravanja do samog kraja.

Dino Dropić