Za Nalića “lak plijen” ne postoji: Oprezno i protiv Olimpica

U okviru 5. kola m:tel Premijer lige Tuzla City će snage na terenu odmjeriti sa Olimpicom, povratnikom u elitni rang takmičenja bh. fudbala. Na današnjoj press-konferenciji šef stručnog štaba tuzlanskih plavih, Zlatan Nalić se osvrnuo na prethodno kolo i igru svoje ekipe.

U klubu vlada izuzetno dobra atmosfera i raspoloženje. Igrači se vrijedno pripremaju, fokusirani su i raspoloženi za treninge i rad. Iako je Olimpic na dnu tabele, Nalić i ekipa sa oprezom ulaze u ovaj susret jer, kako kaže Nalić, lak plijen ne postoji.

FK Tuzla City su napustili Cenaj i Beganović, a dobra vijest je da je pravo nastupa za ekipu dobio i Nemanja Nikolić.

Kapiten plavih Ajdin Nukić je u prošlom kolu imao tri odlične asistencije. Narednu utakmicu dočekuje sa velikim oprezom, ali je optimističan kod osvajanja bodova.

U borbi za nova tri boda, trener Zlatan Nalić neće moći računati na golmana Fejzića koji je u prethodnom kolu dobio crveni karton. Također će Mirsad Hasanović, koji je uspješno operisan, morati na dužu pauzu. Hasanoviću su iz ekipe poželjeli brz oporavak i da se na teren vrati što prije. Utakmica Tuzla City – Olimpic igra se na Tušnju u nedjelju sa početkom u 17:00 sati.

Pročitajte...