Za rekonstrukciju stadiona Tušanj osigurana dva miliona maraka

Nogometni savez BiH osmislio je Projekat potpune rekonstrukcije glavnih terena Premijer lige u narednom četvorogodišnjem periodu. Ovim projektom obuhvaćeno je 12 stadiona u BiH, među kojima je i Gradski stadion Tušanj, čija rekonstrukcija zajedno sa stadionima u Mostaru i Banjaluci bi trebala početi u proljeće 2022. godine.

_________________________________________________________________

U Tuzli je nedavno prezentirana  planska rekonstrukcija Gradskog stadiona Tušanj. Riječ je o projektu Nogometnog saveza BiH, koji za cilj ima rekonstrukciju glavnih stadiona u Bosni i Hercegovini. UEFA je pružila usmenu verifikaciju.

-To podrazumijeva totalnu rekonstrukciju, skidanje postojaćeg terena na svim stadionima, izradu projektne dokumentacije, izradu nove drenaže, ugradnju grijača za teren, te gradnju kvalitetnog busenja, kaže Nihad Hodžić, direktor Sektora za administraciju NS BiH.

Vrijednost projekta je oko 2 miliona i 300.000 KM uz učešće lokalne zajednice od oko 25 %.

-Mislim da je vrijeme da naš stadion bude teren sa najvišim evropskim i svjetskim standardima. Potom ćemo morati investirati i u objekte oko terena. To su postojeće tribine, eventualno, nova tribina. Dug je put pred nama, radi se o velikom novcu, utvrdićemo red koraka zajedno sa gradskim vijećem, napominje Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Sama rekonstrukcija bi trebalo da počne u proljeće naredne godine.

-Više sam nego zadovoljan  što će se raditi naš teren, kaže  Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda i dodaje kako je to prvenstveno značajno zbog postojećeg stanja travnjaka.

-Prema mojim saznanjima Stadion Tušanj je izgrađen 1957.godine, i od tada do danas, nije izvršena ozbiljna rekonstrukcija travnjaka. Ovo podrazumijeva kompletnu rekonstrukciju travnjaka sa najmodernijom drenažnom podlogom, pojašnjava Azmir Husić, čelni čovjek FK Tuzla City i član IO NS BiH.

Projektom potpune rekonstrukcije glavnih terena Premijer lige u narednom četvorogodišnjem periodu obuhvaćeno je 12 stadiona u BiH.

Pročitajte...