Zajednička konferencija rektorskih zborova BiH i RH početkom decembra

Zajednička rektorska konferencija Rektorskog zbora/konferencije Bosne i Hercegovine i Rektorskog zbora Republike Hrvatske bit će održana u Mostaru u okviru dana Sveučilišta u Mostaru, 9. decembra, na kojoj će biti razmatrani svi oblici suradnje između javnih sveučilišta. 

Na konferenciji će također biti razmijenjena iskustva u svrhu jačanja međusobne suradnje i pomoći, najavljeno je to na online sastanku Rektorskog zbora BiH koji je održan u utorak pod predsjedanjem rektora Univerziteta u Zenici Jusufa Durakovića, izvijestili su sa Sveučilišta u Mostaru.

Rektorima javnih sveučilišta na današnjem sastanku prezentirana je informacija o napretku u pristupanju Bosne i Hercegovine u članstvu CESSDA-ERIC i ESS-ERIC na inicijativu CREDI centra.

Rektori sveučilišta prihvatili su informaciju o provedbi nastave u zimskom semestru na javnim visokoškolskim institucijama, a zaključeno je kako nastava, koja se na svim sveučilištima provodi u kombiniranom modelu, teče u skladu s epidemiološkim uvjetima.

Rektorski zbor BiH usvojio je prijedlog odluke za pokretanje postupka dodjele priznanja Rektorskog zbora BiH za 2021. godinu.

Na sjednici je također razmatrana Implementacija Prioriteta za razvoj visokog obrazovanja u BiH, poziv Američke vlade za Fullbright Visiting Scholar program i druga pitanja, navodi se u izvješću. 

(RTVTK/Fena)

Pročitajte...