Zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem Interneta i mobilne telefonije

Podržimo kampanju “BEŽIČNO – NEVIDLJIVO, A BOLNO”

– zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem Interneta i mobilne telefonije –

“Bežično – nevidljivo, a bolno – zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem Interneta i mobilne telefonije” – naziv je kampanje koju Centar ženskih prava iz Zenice (ranije Centar za pravnu pomoć ženama) provodi uz podršku nevladinih organizacija i individualki u 13 gradova Federacije Bosne i Hercegovine: Bihać, Bugojno, Goražde, Gornji Vakuf/Uskoplje, Konjic, Maglaj, Mostar, Sarajevo, Travnik, Tuzla, Visoko, Žepče i Zenica.

Kampanja ima za cilj da skrene pažnju javnosti na problem i ozbiljnosti posljedica nasilja nad ženama i djecom u čijem se izvršenju koriste savremene tehnologije i mobilna telefonija, i nemogućnost sankcionisanja počinitelja zbog nepostojanja zakonskog okvira.

– Zato je Centar ženskih prava 15. novembra 2017. godine podnio Inicijativu sa prijedlogom teksta Nacrta za izmjenu i dopunu Krivičnog zakona FBiH koja je rezultat trogodišnjeg istraživačkog i konsultativnog rada, u čijoj su izradi učestvovali/e eksperti/ce iz oblasti pravosuđa, tužilaštva, sigurnosti i zaštite, obrazovanja.

Nakon organizovanja kampanja u 13 gradova Federacije Bosne i Hercegovine želimo kreirati kritičnu masu podržavatelja za usvajanje izmjena i dopuna zakona i u ostalim gradovima te Vas pozivamo da se 31.03.2018. godine, od 11h do 13h na Trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku, pridružite Udruženju „Zemlja djece u BiH“ i podržite Kampanju. Podrška svih je potrebna i mnogo bi značila.

Ako nije vidljivo ne znači da nije stvarno, zato tražim/o zaštitu od nasilja putem Interneta i mobilne telefonije!

Pročitajte...