Završen 19. Bajramski malonogometni turnir – Memorijal Šefik Azapagić Fiko

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Završen 19. Bajramski malonogometni turnir – Memorijal Šefik Azapagić Fiko- učestvovalo preko 400 igrača u 3 kategorije

Na terenima JU GRADSKI STADION TUŠANJA završen je tradicionalni 19. bajramski turnir u malom nogometu – Memorijal Šefik Azapagić Fiko kojeg je organizovalo povjereništvo Asocijacije mladih  SDA Tuzla i KBV Flek Tom Cat Tuzla.Odigrano je preko pedeset  utakmica u kojima je učestvovalo 32 ekipe koje su bile podijeljene u tri kategorije. Djeca 2008. i 2009. godište i seniori. Učestvovalo je preko 250 djece i preko 150 seniora.Ove godine 19. tradicionalni bajramski turnir u malom fudbali ponio je ime ”Šefik – Fiko Azapagić” u znak sjećanja na nekadašnjeg velikog sportistu, vijećnika i čovjeka koji je svojim radom za života ostavio dubok trag u javnom životu Tuzle.Osvajač 19. bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa „ Flek Security. „. Drugo mjesto osvojila je „ Asocijacija mladih SDA Olovo „ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ Centralno grijanje Tuzla „, te četvrto mjesto ekipa “Limpio Bauklar”. Njima su uručene nagrade i pehari.Takođe proglašen je i najbolji golman turnira, Marko Margeta. Najbolji strijelac je Mujezinović Edin, a najbolji igrač turnira je Gradimir CrnogoracUčešće u takmičenju su uzela i djeca polaznici škole fudbala, osvajači su:

godišta 2008.

Prvo mjesto – Bratstvo gračanica

Drugo mjesto – SK Pjetlić Tuzla

Treće mjesto – FK Proleter Tuzla

godišta 2009.

Prvo mjesto – OFK Tuzla

Drugomjesto – SK Pjetlić

Treće mjesto – Respekt Kalesija

Nagrade za najbolje je ove godine obezbijedio proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević.

 

U okviru programa odigrana je i revijalna utakmica između Humanih zvijezda i veterana Tuzle, a osim što je obezbijedio nagradni fond Vedad Ibišević se i ovaj put odazvao humanom pozivu pa je i sam odigrao utakmicu.

Rezultat Humane zvijezde – veterani Tuzle 2:0

Humane zvijezde:

Darko Nestorovic, Vedad Ibisevic, Samir Memisevic, Dzevad Hamzic, Jasmin Huric, Dino Mujanovic, Nedim Selimovic, Jasmin Mejric, Suljo Sinanovic, Damir Ibrić.

Veterani Tuzle:

Salko Zildzic, Jasmin Hukic, Enes Mesanovic, Dževad Secerbegović, Adem Azapagic, Suljo Doric, Gradimir Crnogorac, Zeljko Kolarić.

Turnir je ove godine imao i humanitarnu notu, za nabavku školskog pribora djeci u povratničkim naseljima u RS-u.Iskrenu zahvalnost izražavamo porodici Šefika Azapagića koji su podržali i prihvatili ideju, za realizaciju Memorijala turnira.

Pokrovitelji turnira su Vlada TK, Grad Tuzla.

Zahvaljujemo se svim našim dugogodišnjim sponzorima i prijateljima turnira.

Organizacioni odbor

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno