Završena prva međunarodna likovna kolonija „Stolac art“

U Stocu je završena prva  međunarodna likovna kolonija „Stolac art“ koju  je organiziralo stolačko udruženje građana Art Antika. Ideja organizatora je da se kroz djela umjetnika predstave prirodne, kulurne i povijesne vrijednosti ovog hercegovačkog grada. Nastali radovi su izloženi u muzejskom prostoru Šarića kuće.

Kolonija je imala za cilj da se kroz likovna djela umjetnika oslika kulturna baština Stoca, kao i prirodne ljepote koje Stolac pruža. Ljepota koja traje, neprolazna i vječna, kojom obiluje Stolac, prikazana je na slikarskom platnu prepunom živopisnih djela desetak likovnih umjetnika. Stolac je, složili su se mnogi, neiscrpan izvor inspiracije.

Upriličena je i likovna radionica na kojoj su sudjelovali mladi umjetnici iz Stoca i Blagaja. U Udruženju Art Antika se nadaju da na taj način odgajaju buduće sudionike sličnih kolonija u Stocu.

Prvu međunarodnu koloniju Stolac Art podržala je Općina Stolac, kantonalno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta te Fondacija za scenske, likovne i glazbene umjetnosti.

Pročitajte...