Završene Sportske igre mladih

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Sarajevo je u periodu od 6.7. do 8.7. bilo domaćin Velikog finala 11. Plazma Sportskih igara mladih. Na završnici su učestvovale najbolje ekipe i pojedinci, 700 djevojčica i dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine.

Prije svečane dodjele medalja, male košarkašice družile su se sa Maricom Gajić koja je ujedno proglašena i za Ambasadoricu Sportskih igara mladih. Video čestitke Marici, poslali su Enis Bešlagić, Amel Tuka, Edina Begić, Jasmin Ligata i njena bivša trenerica Dragana Čojić. A veliko iznenađenje za male SIMovce bio je dolazak i velikog prijatelja Igara, rukometnog reprezentativca BiH – Mirsada Terzića.

Medalje su u 2021. godini otputovale u Brčko, Zenicu, Srebrenicu, Trebinje, Gornji Vakuf-Uskoplje, Maglaj, Bijeljinu, Mostar, Tuzlu, Čitluk, Obudovac, Doboj i Sarajevo, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske. Igre ove godine u regiji slave 25 godina te će tom prilikom mali SIM-ovci iz BiH, Srbije i Hrvatske imati priliku odmjeriti snage sa UEFA ekipom na čelu sa Aleksanderom Čeferinom.

Podršku malim SIM-ovcima na svečanoj dodjeli medalja pružili su Edin Forto – premijer KS, Samir Avdić – ministar za kulturu i sport KS, Anja Margetić – dogradonačelnica Grada Sarajeva, Jasmin Ademović – predsjedavajući Grada Sarajeva, Nusret Helić – gradonačelnik Gračanice, Almira Ezić – pomoćnica Ministra za sport, kulturu i mlade USK, Vladan Milovanvić – šef kabineta načelnika Opštine Srebrenice, Marijan Kvesić – predsjednik OK BiH i Said Fazlagić – generalni sekretar OK BiH.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno