Završni partnerski sastanak CARE Balkans projekta za pomoć najugroženijim u BiH

Završni partnerski sastanak projekta Unaprjeđenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH koji implementira CARE International u Bosni i Hercegovini bit će održan u ponedjeljak, 14. decembra.

Na sastanku će biti data rekapitulacija urađenog za najugroženije kategorije u BiH u proteklom periodu. Sastanak će biti održan putem Zoom platforme, zbog trenutne epidemiološke situacije.

Riječ je o projektu kroz koji su, u posljednje tri godine ojačani kapaciteti organizacija koje rade s najugroženijim kategorijama u Bosni i Hercegovini: žrtvama zlostavljanja, romskom populacijom, osobama oboljelim od cerebralne paralize i distrofije, LGBT populacijom, nezaposlenim ženama iz ruralnih područja i drugim ugroženim kategorijama bh. društva.

Tokom projekta, ranjive kategorije su imale podršku i zbrinjavanje. Velik broj ljudi je zaposleno kroz socijalna preduzeća. Poboljšana je pozicija zlostavljanih žena kroz program sigurnih kuća, romske populacije kroz rad u socijalnim preduzećima, LGBT populacije, oboljelih od cerebralne paralize i distrofije i drugih.

Završnom partnerskom sastanku prisustvovat će predstavnica CARE Češka Anna Vodičkova, predstavnica CARE AUT, Silvia Sanjuan Munjoz, direktorica CARE International Balkans Sumka Bučan, predstavnici sedam partnerskih organizacija za dio CZDA projekta, kao i predstavnici šest partnerskih organizacija za dio ADA projekta.

Izvor : FENA

Pročitajte...