Zbog niskih temperatura moguća poledica na svim putnim pravcima

Prema prikupljenim podacima saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima.

Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

S obzirom na to da su za vikend i početak naredne sedmice u BiH najavljene izuzetno niske temperature, vozači se savjetuju da vozilo pripreme za zimske uslove vožnje: češće palite vozilo kako akumulator ne bi oslabio, provjerite ispravnost akumulatora prije početka radne sedmice, podmažite gume i brave na vratima vašeg vozila, očistite vozilo od snijega i leda, dopunite gorivo minimalno do pola rezervoara, a u slučaju potrebe pozovite na broj 1282.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte...