Normalizovan saobraćaj nakon nezgode na M-18 Tuzla-Bijeljina

Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina na području Banj Brda, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Snijega na kolovozu ima na putevima u centralnim, istočnim i zapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, kao i preko pojedinih planinskih prijevoja.

Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putevima Šuica-Livno-Kamensko, Ripač-Vrtoče i Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, kao i na širem području Gacka i Posušja, dok se zbog snijega na kolovozu usporeno saobraća na putevima: Priluka-Glamoč-Mrkonjić Grad, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, kao i na širem području Romanije.

Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Mole se vozači da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na GP Bosanski Brod povremeno je pojačan promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pročitajte...