Zbog saobraćajne nezgode u Skugriću obustavljen saobraćaj na MP Modriča-Gradačac

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Modriča-Gradačac u mjestu Skugrić, saobraćaj je obustavljen.

Zbog povremenih lokalnih padavina u centralnim krajevima, mogući su nailasci na mokar ili vlažan kolovoz, pa se vozače poziva na pojačan oprez, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 10.00 do 11.00, 13.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na asfaltiranju usporeno, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Nemila-Žepče, dionici Topčić Polje-Begov Han.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na većini graničnih prijelaza povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte...