Zbog snijega otežano saobraćanje na Nišićima i Karauli

U višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Iz BIHAMK-a posebno skreću pažnju na planinske prijevoje Nišići i Karaula (Sarajevo-Kladanj), gdje je saobraćanje otežano, uz česte zastoje.

U ostalim područjima pada kiša, pa je kolovoz mokar i klizav. Kiša i snijeg se očekuju i tokom noći i sutra, zbog čega apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Prije polaska na put preporučuje se vozačima da se  informišu se o trenutnom stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Povodom katoličkog Božića večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Pročitajte...