Ženski vokalni Ansambl “Iskre” vrši upis novih članica

Ženski vokalni Ansambl “Iskre” Tuzla organizuje prijem novih članica za glasove sopran i mezzosopran.

Audicija će se održati u ponedjeljak 29.01.2018. godine u prostorijama Rudarskog instituta u Tuzli (glavni ulaz, stepenice desno, 1. sprat) u 19.00 sati.

Princip audicije je jednostavan i lak za kandidatkinje – uz kratko predstavljanje, testirat će se raspon glasa ponavljanjem zadatih muzičkih sekvenci. Prioritet, ovoga puta, dajemo glasovima sopran I i II (sopran i mezzosopran), saopštile su Iskre.

Ansambl “Iskre” je poznat po svojoj tradiciji dugoj preko 40 godina, kao i po velikom broju nastupa i gostovanja, te mnogim izgrađenim mostovima prijateljstva i saradnje. Članstvo u Ansamblu će vam donijeti obilje lijepog druženja, putovanja, užitak pjevanja i jednu lijepu energiju. Svi vi koji cijenite horski način pjevanja, volite i znate da pjevate i spremni ste da hor doživite i zavolite i van ustaljenih horskih okvira – DOBRO NAM DOŠLI U NAŠU HORSKU NOVU 2018. GODINU, poručile su Iskre.

Više informacija o Ansamblu možete pronaći na Facebook stranici: www.facebook.com/ansambl.iskre/ ili se možete javiti na broj telefona 063/039-699

Pročitajte...