Živinički park nikad veseliji – Jutros postavljeni šareni kišobrani

Dječiji park kod “Hotela” pored magistralne ceste u Živinicama svake godine dobija noviji, primamljiviji izgled. Nakon odlično iskorištenog terena za basket na kojemu se već održavaju turniri, nakon uređenja pješačkih staza, dječije aleje i postavljanja novih klupa, ovaj park dobio je sadržaj više. Kišobrane koji nisu samo instalacija primamljivog vizuelnog dojma, nego praktično služe da naprave nedostajuću hladovinu u ovim ljetnim danima.

Povod postavke su “Dani dijaspore”, a riječ je o projektu scenografa Suada Avdagića koji je odlučio na ovaj način, kako kažu iz njegove baze BKC-a Živinice – uljepšati grad, te privući pažnju posjetitelja ovog grada. Ovakve instalacije nisu novina. Ima ih u gradovima širom Evrope, a u Bosni i Hercegovini bile su postavljane u Banjaluci i Sarajevu. Danas ih u tim gradovima nema. No ima u Živinicama, a od danas vjerovatno i na brojnim profilima Živiničana i drugih bh. građana na društvenim mrežama.

Tokom dana, jedna od terenskih ekipa RTVTK je najmenski upravo ovu, novoosvježenu lokaciju iskoristila za snimanje dijela emisije Pečat u vremenu.