Zmajice će mečeve EP u Strazburu igrati pred publikom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Evropsko prvenstvo za košarkašice održat će se ove godine od 17. do 27. juna u dva grada, Valensiji i Strazburu. Susreti grupa A i B odigravat će se u španskom gradu, a mečevi grupa C i D u francuskom.

Podsjetimo, u grupu C je smještena i ženska košarkaška reprezentacija BiH (zajedno sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije), što znači da će naše Zmajice utakmice prve faze igrati u Strazburu – i to vjerovatno uz prisustvo publike na tribinama tamošnje Rhenus Sport Arene.

Predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Jean-Pierre Siutat još prošlog mjeseca je istakao kako je izvjesna opcija da će dio dvorane kapaciteta 6.200 mjesta biti na raspolaganju gledaocima. Naravno, uz pridržavanje restrikcija. Sada je stigla i potvrda te namjere organizatora, s obzirom da su ulaznice za mečeve Eurobasketa puštene u prodaju.

Jedna dnevna karta za četiri utakmice grupa C i D u Rhenus Sport Areni košta 26 eura, a cijena paketa za sve mečeve grupne faze u Strasbourgu, dakle i one koje uključuju utakmice reprezentacije BiH, iznosi 75 eura.

Raspored mečeva naše reprezentacije u grupnoj fazi EP:

17. juni: BiH – Belgija (15 sati)

18. juni: BiH – Turska (12 sati)

19. juni: BiH – Slovenija (12 sati)

Podsjetimo, pripreme naših najboljih košarkašica počinju 9. maja okupljanjem u Sarajevu i trajat će do 13. juna, kada je planiran put u Francusku.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno