Zoran Milanović je novi predsjednik Hrvatske

Zagreb, Hrvatska - 05. januar 2020:Državno izborno povjerenstvo Hrvatske u 21 sat objavilo je privremene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora, nakon 97,24 posto obrađenih biračkih mjesta, prema kojima će novi predsjednik postati Zoran Milanović, koji je osvojio 100.000 glasova više od Kolinde Grabar-Kitarović, koja se borila za drugi mandat ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )
U izbornom štabu Zorana Milanovića slavljenička atmosfera
– Državno izborno povjerenstvo Hrvatske u 20 sati objavilo je prve privremene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora prema kojima Zoran Milanović ima ubjedljivo vodstvo

ZAGREB (AA) – Nakon što su birališta zatvorena i objavljeni prvi rezultati današnjeg drugog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, prema kojima je Zoran Milanović u odnosu na protukandidatkinju aktuelnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović u značajnom vodstvu, u izbornom štabu Milanovića zavladala je slavljenčka atmosfera, javlja Anadolu Agency (AA).

U zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje je smješten Milanovićev izborni štab, okupio se veliki broj članova i simpatizera stranaka koje su podržale kandidata Zorana Milanovića u utrci za predsjednika Hrvatske.

Zagreb, Hrvatska – 05. januar 2020:Državno izborno povjerenstvo Hrvatske u 21 sat objavilo je privremene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora, nakon 97,24 posto obrađenih biračkih mjesta, prema kojima će novi predsjednik postati Zoran Milanović, koji je osvojio 100.000 glasova više od Kolinde Grabar-Kitarović, koja se borila za drugi mandat ( Samır Jordamovıc – Anadolu Agency )

Sala, u kojoj bi se Milanović trebao uskoro i pojaviti, napunjena je do posljednjeg mjesta.

Član Socijaldemokratske partije (SDP) i saborski zastupnik Saša Đujić u razgovoru s novinarom AA najprije je zahvalio svim građanima Hrvatske koji su danas izašli na izbore.

“Mislim da je sada evidentno da je Hrvatska odabrala da novi predsjednik narednih godina bude Zoran Milanović”, rekao je Đujić.

Na pitanje smatra li da tokom noći može dođi do promjene u stanju broja glasova, odgovorio je:

“Mislim da je to neuhvatljivo. Građani Hrvatske su poslali poruku da žele normalnu vlast, normalnog predsjednika i normalnu budućnost za svoju zemlju i to je dobro.”

Smatra kako je ovakvom rezultatu doprinijela autentičnost i iskrenost Zorana Milanovića, jer, kako je rekao, “Zoran Milanović je predsjednik s karakterom i građani Hrvatske su to znali”.

Đujić, ubijeđen u pobjedu Milanovića, navodi kako je ovo tek prvi korak uoči sljedećih parlamentarnih izbora kada, kako je rekao, očekuju konačnu pobjedu SDP-a i lijeve opcije u Hrvatsoj.

Slavlje će ovoga puta potrajati dugo u noć, dodao je Đujić, podsjećajući kako je na kraju prvog kruga također bilo slavlja, ali ovoga puta je znatno opuštenija atmosfera.

Državno izborno povjerenstvo Hrvatske u 20 sati objavilo je prve privremene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora prema kojima Zoran Milanović ima ubjedljivo vodstvo.

Nakon 53,62 posto prebrojanih glasova, prema podacima DIP-a, Milanović je osvojio 431.861 glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović, koji se borila za drugi predsjednički mandat, 367.752. U procentima Milanoviću je pripalo 54,01 posto glasova, Grabar-Kitarović 45,99.

U Hrvatskoj je danas u drugom krugu izbora biran novi predsjednik ili predsjednica. U drugi krug su ušli Zoran Milanović, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske i aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, inače kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).