Žrijebanje Regionalne lige u olimpijskom boksu biće održano 9. aprila u Sarajevu.

Žrijebanje Regionalne lige u olimpijskom boksu, biće održano 9. aprila u Sarajevu. Učestvovat će osam klubova – po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Iz BiH će to biti bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo. Predsjednici bokserskih saveza ovih šest zemalja ranije su potpisali Deklaraciju o pokretanju Regionalne lige u boksu, sa  željom da doprinesu unapređenju olimpijskog boksa, te regionalne i međunarodne saradnje u oblasti sporta.

Liga će biti organizirana u dva dijela.  Jedan dio će činiti po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a drugi dio po jedan klub iz Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije. Biće održano po šest kola i pobjednici, prva dva iz grupe će činiti final four, superfinale, kako bi se na kraju dobio konačni pobjednik.

Predsjednik Svjetske bokserske federacije  Umar Kremlev prisustvovao je jednom od sastanaka, na kojem je istakao da je region prepoznatljiv po dobrim bokserima, te je dao punu podršku formiranju regionalne lige.