Zukić: SDA je i dalje najjača stranka u Srebreniku

Iz Gradskog odbora SDA Srebrenik danas su saopštili da su zadovoljni postignutim izbornim rezultatima, te da su u Gradskom vijeću osvojili najviše mandata. Stava su da neće ulaziti u proces formiranja većine, te da ostaju opzicija.

Na proteklim Lokalnim izborima SDA je u Srebreniku osvojila 10 vijećnićkih mandata. Isto toliko su ih imali i u prethodnom sazivu GV. Povećali su broj glasova u odnosu na posljednje Opće izbore. No, uprkos dobrom izbornom rezultatu neće ulaziti u procese traženja koalicionih partnera, nego ostaju u opoziciji.
– Smatramo da Gradonačelnik treba da okupi oko sebe većinu kako bi jednostavno sve ono što je obećao građanima u izbornom ciklusu – rekao je Ibrahim Zukić, predsjednik GO SDA Srebrenik.

Zukić ističe da je SDA u Srebreniku, nakon Živinica, osvojila najbolje rezultate na Tuzlanskom kantonu. Izabrani vijećnici u Gradskom vijeću i dalje će raditi u korist građana ove lokalne zajednice.

– Nastojat ćemo da pokrenemo određene aktivnosti, kada je u pitanju podrška privredi, kao i realizacija projekta industrijskih zona – dodaje Zukić.

Ističu i da zbog neregularnosti u izbornom procesu, koje još uvijek analiziraju, kandidat SDA za gradonačelnika Srebrenika, primarijus doktor Ibrahim Zukić, nije osvojio gradonačelničku poziciju. Smatraju da je imao najbolji izborni program i zalagao se za racionalnije i transparentnije trošenje budžetskog novca.

– Mi možemo tvrditi na osnovu onoga kako smo vodili kampanju, dakle, da je prim. dr. Ibrahim Zukić cijelo vrijeme kampanje bio u prednosti po svim anketama i analizama koje su rađene. Svi mi koji smo bili na terenu tome smo svjedočili – dodaje Fahreta Brašnjić, članica Predsjedništva Organizacije žena GO SDA Srebrenik.

Iz GO SDA Srebrenik zahvalili su se svojim glasačima uz napomenu da je ova stranka i dalje vodeća u Srebreniku, uprkos činjenici da je kampanja za Lokalne izbore bila najpraljavija do sada.

Pročitajte...