Zvizdić na audijenciji kod pape Franje

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić posjetit će u četvrtak, 7. decembra, Vatikan, gdje će biti primljen u audijenciju kod pape Franje.

Kako je saopćeno iz Zvizdićevog kabineta, predsjedavajući je danas posjetio apostolskog nuncija u BiH, monsinjora Luigija Pezzuta. Razgovarali su o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg Zvizdića Svetoj Stolici i o sastanku i audijenciji kod pape Franje 7. decembra.

Razgovarali su, također, o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Složili su se da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Svete Stolice veoma dobri. Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što će se susresti sa papom Franjom i rekao da je politika mira i suživota kakvu živi i propagira papa Franjo jedino moguća na ovim prostorima.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima za prevladavanje zastoja u provedbi Temeljnog ugovora između Svete Stolice i BiH. Apostolski nuncij Pezzuto je ovom prigodom zamolio za pomoć pri usvajanju zakona o neradnim danima u doba vjerskih praznika.

Tokom posjete Vatikanu, predsjedavajući Zvizdić će se susresti i sa državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom.

(RTVTK/FENA) F.F.

Pročitajte...