Zvizdić: Put ka euroatlantskim integracijama je onaj sa kojeg sigurno nećemo skrenuti

SARAJEVO (AA) – Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, kazao je da je Bosna i Hercegovina tog dana obnovila svoju hiljadugodišnju državnost i ponovo postala samostalna država u kojoj, dogovorom njenih građana tada, a i danas, ravnopravno žive konstitutivni narodi i svi ostali dobronamjerni građani, javlja Anadolu Agency (AA).

“Danas, kada se prisjećamo trnovitog puta kojim smo prošli na putu ka samostalnosti, prisjećamo se svih Bosanaca i Hercegovaca koji su branili i odbranili suverenitet i teritorijalni integritet naše države, i koji su donijeli mir kako bi Bosna i Hercegovina nastavila tradiciju zajedničkog života isprepletenog različitim kulturama i religijama”, naveo je Zvizdić.

Bosna i Hercegovina je, naveo je Zvizdić, okrenuta budućnosti i predana ostvarenju strateških ciljeva, a to su članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu, ekonomski razvoj, vladavina prava i unapređenje dobrih odnosa sa susjedima.

“Kontinuirana provedba brojnih reformi vodi ka privrednim oporavku i rastu, u cilju poboljšanja konkurentnosti naše države i standarda naših građana. Naš cilj je jasan i sa njega, sasvim sigurno nećemo skrenuti – to je put ka euroatlantskim integracijama koje će učvrstiti našu stabilnost i sigurnost, i stvoriti uvjete za prosperitet bosanskohercegovačkog društva u cjelini”, istakao je Zvizdić.

Odluke kojima je obnovljena državnost BiH, istakao je Zvizdić, nas obavezuju da znamo i čuvamo istinu o hiljadugodišnjem identitetu države BiH.

Pročitajte...