Akademik prof. dr. Nedeljko Stanković dobitnik počasnog doktorata

Akademiku prof. dr. Nedeljku Stankoviću uručen je počasni doktorat i titula Doctor of Philosophy in Law (honoris causa). Ovu titulu profesoru Stankoviću dodijelio je Gideon Robert University Lusaka iz Zambije. Pored toga, profesor Stanković je na ovom Univerzitetu izabran i za gostujućeg profesora iz oblasti prava.

Profesoru Stankoviću ovo je treća titula počasnog doktorata nauka (honoris causa). Ranije mu je dodijeljen počasni doktorat iz oblasti prava i istorije budo i borilačkih vještina, koji je dobio od Asocijacije svjetskih religija – International Fellowship of Martial Arts – India Branch. Profesor Stanković proglašen je od Humanitarne misije iz Indije svjetskim promoterom mira. Ovo priznanje uslijedilo je na osnovu njegovih naučnih, sportskih i drugih zasluga, koje u sebi sadrže miroljubive i humane poruke.

Takođe je nosilac počasnog doktora nauka honoris causa iz oblasti prava, borilačkih vještina i filozofije, koji mu je 2019. godine dodijelio Manipur International University iz Indije. Pored toga, na ovom Univerzitetu stekao je status gostujućeg profesora iz oblasti prava.

Akademik prof. dr. Nedeljko Stanković je, inače, nosilac doktorata nauka iz oblasti pravnih nauka, kao i doktorata iz oblasti sportskih nauka.

 

 

 

Pročitajte...