Prvenstvo BiH: Košarkaši Slobode dočekuju Kakanj

Ovog vikenda na programu su utakmice 2. kola muškog košarkaškog prvenstva BiH. Nakon pobjede u Banjaluci nad Borcem košarkaši Slobode sutra u Mejdanu u 19 sati dočekuju ekipu Kaknja.

Šef stručnog štaba Damir Mulaomerović je istakao da je ekipa u odnosu na prošlu sezonu doživjela velike promjene u igrčakom kadru i da sada imaju mlađi tim koji je odlično radio u pripremnom periodu pa su prije svega fizički spremno dočekali start nove sezone.  Svi igrači su spremni pa očekuje i protiv Kaknja pobjedu:

“Pobijedili smo prvu utakmicu. Nije bilo lako. Uvjeren sam da će ova ekipa iz utakmice u utakmicu rasti pa sa te strane ne treba izlijetati sa nekim prognozama ili euforijama. Utakmica po utakmica. Nastavljamo već u subotu protiv Kaknja, koji je uvijek nezgodan protivnik. Pobijedili su u gostima Čapljinu. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu. Mislim da ćemo biti spremni i nadam se da ćemo upisati drugu pobjedu”, dodao je Mulaomerović

Danas je ozvaničena i sedma godina saradnje OKK Sloboda i kompanije Carlsberg BH koja će sa svojim brendom Pan podržati sve aktivnosti kluba. Uz istaknuto zadovoljstvo nastavkom saradnje Ugovor su potpisali predsjendik OKK Sloboda Aid Berbić i direktor pomenute kompanije Amir Tobudić.

Pročitajte...