Aleksandar Vučić proglasio pobjedu u Beogradu

BEOGRAD, Srbija - 04. mart 2018.: Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je noćas da je lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na beogradskim izborima osvojila više od 45 odsto glasova i ocenio da je rezultat na izborima za Skupštinu Beograda najbolji izborni rezultat koji je ta stranka do sada ostvarila u Beogradu ( Miloš Miškov - Anadolu Agency )
Obraćajući se u izbornom štabu, Vučić je rekao da je lista SNS, na osnovu obrađenog 85 odsto materijala, osvojila više od 45 posto glasova na lokalnim izborima u Beogradu i da ima apsolutnu većinu u gradskom parlamentu.

On je istakao da je ovo najbolji rezultat koji je SNS ostvario u Beogradu, odnosno da je osvojio više glasova nego na predsjedničkim izborima zajedno sa koalicionim partnerom SPS-om.

Vučić se zahvalio Beograđanima koji su, kako je rekao, pokazali da više poštuju rezultate rada od mržnje.

On je naveo da je lista SNS-a u Sevojnu osvojila 62,02 posto glasova, u Boru 60,03 posto, a u Aranđelovcu 59 posto glasova.

“Danas je bio dobar dan u kojem se pokazalo se demokrasto lice Srbije. Građani su na miran i demokratski način birali svoje predstavnike”, rekao je Vučić.

Rezultati na osnovu 80 posto obrađenog uzorka:

SNS – 45,2 posto
Đilas – 18,5 posto
Šapić – 9,0 posto
SPS – 6,3 posto
DS – 2,4 posto
SRS – 2,5 posto
DJB-Dveri – 3,9 posto
Beli – 2,6 posto
Ne davimo Bgd – 3,6 posto
DSS – 1,0 posto

i još 14 lista ispod 1 posto