Alma Alic (13)iz Kalesije i Dajana Ibrić (14) iz Banovića, svoju sportsku priću nastavljaju kao stipendisti “ İstanbul Üniversitesi“ .

Sportska karijera djevojčica i dječaka u Bosni i Hercegovini se se obično završi na tome da su bili talentovani ali … E ovaj put Vam donosimo drugačiju priću:

Dvije mlade košarkašice, Alma Alic (13)iz Kalesije i Dajana Ibrić (14) iz Banovića, svoju sportsku priću nastavljaju kao stipendisti “ İstanbul  Üniversitesi“ . Ovaj Univerzitet je osnovan davne 1453 godine a u okviru njega funkcioniše i ženski košarkaški klub u kojem će Alma i Dajana igrati.

Sve troškove školovanja, boravka i  treniranja ovih mladih sportašica će finansirati klub u kojem igraju a, kako se obje djevojčice maloljetne, svo vrijeme će sa njima biti njihovi roditelji.

Najzaslužniji za ovu lijepu sportsku priću su Asim Pars i Jadranka Savić, proslavljeni sportisti, okupljeni oko „AdriaticBasketball“ organizacije.

U junu 2017-te, Alma i Dajana su bile polaznice košarkaškog kampa „Adriatic Basketball Camp“ koji se tradicionalno organizuje na Vlašiću. Talenat i rad ove dvije djevojčice je prepoznat i dalje nego su neki mogli i da predpostave. Moderan pristup promociji rada je dao rezultata i nakon kratkog vremena Adriatic Basketball kamp je privukao pažnju mnogih trenera, skauta i klubova. Jedan od tih kontakata je krunisan i odlaskom ove dvije nadarene djevojčice.

Pročitajte...