Ambasadori Turske, Irana i Holandije zasadili lipe u Aleji ambasadora u Sarajevu

Ambasadori Turske, Irana i Holandije, Haldun Koç, Mahmoud Heidari i Reinout Caspar Vosa, zasadili su danas lipe u Aleji ambasadora u Sarajevu.

Ambasador Koç istakao je zadovoljstvo što ima priliku učestvovati u projektu kojeg je započela Općina Stari Grad.

– Ovo je samo još jedan od dokaza prijateljstva, dobrih odnosa i saradnje između Turske i BiH. Koristimo svaku priliku da dodatno unaprijedimo odnose između naših zemalja – poručio je ambasador Koç.

Ambasador Irana Mahmoud Heidari nada se da će uvijek biti svjedok mira, progresa i prijateljstva u Sarajevu i BiH.

Podsjetio je da je ambasador BiH u Iranu jučer imao nastupnu posjetu kod predsjednika Irana Hassana Rouhania, kada je posebno naglašeno da BiH i njen narod zauzimaju posebno mjesto u Iranu.

Ambasador Holandije Reinout Caspar Vosa poručio je da ne postoji ništa ljepše od sadnje drveća koja predstavljaju prirodu, dugoročnost, brigu i znak društva.

– Nadam se da će Općinu Stari Grad, koja je jedno od najljepših mjesta, u narednim godinama posjetiti što veći broj turista, jer građani Holandije bi sigurno uživali – kazao je.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić istakao je da Aleja ambasadora na Darivi sada ima 177 lipa te je izrazio nadu da će sadnja drveća ostati tradicija.