Amel Tuka otvara sezonu na 5. mitnigu ‘Novi Grad Sarajevo’

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Centru “Safet Zajko” u nedjelju, 28. juna, bitće održan Peti atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca. To je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi tog tipa u Bosni i Hercegovini, koji okuplja najbolje bh. atletičare i regiona.

Na ovogodišnjem izdanju svoju sezonu će otvoriti bh. najbolji atletičar Amel Tuka.

Organizator takmičenja Elmir Ćerimagić naglašava da je dobro je poznato da je pandemija uveliko oštetila sport, te da su mnoga takmičenja otkazana ili prolongirana, što je uveliko poremetilo postavljene ciljeve za sve sportaše i organizatore sportskih manifestacija.

– Međutim to nije slučaj s ovim mitingom, koji će se na svu sreću organizatora i atletičara i atletičarki, održati na datum kad je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo bh. atletsko takmičenje ove godine. Očekujemo velika imena na našem mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400 m – kazao je Ćerimagić.

Pored Tuke na mitingu će se okupiti velika imena u bacanju kugle, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i hrvatski rekorder Filip Mihaljević, na 100m nastupit će najbolji sprinter Makedonije. Pored navedenih učestvovat će veliki broj reprezentativaca Bosne i Hercegovine – Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Haris Bikić, Srđan Samardžić kao i drugi takmičari iz BiH i regije.

– Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu – kazao je Ćerimagić.

Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vejruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekat za najmlađe članove. Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom “Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka”.
(RTVTK/FENA)

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno