Promjene u stručnom štabu FK Tuzla City

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Stručni štab Zlatana Nalića doživio je određene rokade.

Dio Nalićevog tima više neće biti Samir Adanalić kojeg je zamijenio Selvir Mujić, dosadašnji trener U17 selekcija Tuzla Cityja.

Adanalić je u stručnom štabu proveo sezonu i po a bio je asistent Varešanoviću, Bošnjakoviću, Baljiću te kratko Naliću.

– Prije svega zahvalio bih se Upravi F.K.Tuzla City na ukazanom povjerenju i jednom sjajnom iskustvu. Iza mene je sezona i po dobrog iskustva i dobre saradnje, međutim zbog privatnih razloga više nisam u mogućnosti da adekvatno odgovorim obavezama koje traži jedan profesionalan klub kakav je Tuzla City. I dalje ću ostati dio ovoga kolektiva ali u nekoj drugoj ulozi, kazao je Adanalić.

Sportski direktor Samir Muratović je pojasnio Adanalićev izlazak iz stručnog štaba.

– Adanalić je sjajan momak i trener i bio je jako bitan kotač u našem stručnog štabu. Imao je mogućnost da i dalje radi s Nalićem, ali na njegovo insistiranje smo odlučili da to prihvatimo. Adanalić će i dalje ostati dio našeg Kluba a u narednom periodu ćemo dogovoriti koja će biti njegova uloga. S druge strane Mujiću smo dali šansu koji je do sada radio s kadetima i time pokazujemo našim trenerima u omladinskom pogonu da se isplati raditi i truditi. U stručnom štabu i dalje ostaju Ahmetović i Hasagić dok više neće biti Adanalića i Zahirovića, kaže Muratović.

Mujić također nije skrivao zadovoljstvo zbog ukazane prilike.

– Hvala Upravi na ukazanom povjerenju. Ovo je za mene veliki izazov, odgovornost ali i obaveza da napredujem. Posebno hvala mojim momcima iz kadetskog tima i vjerujem da ću nekog od njih uskoro dočekati u prvoj ekipi, kaže Mujić.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno