Promjene u stručnom štabu FK Tuzla City

Stručni štab Zlatana Nalića doživio je određene rokade.

Dio Nalićevog tima više neće biti Samir Adanalić kojeg je zamijenio Selvir Mujić, dosadašnji trener U17 selekcija Tuzla Cityja.

Adanalić je u stručnom štabu proveo sezonu i po a bio je asistent Varešanoviću, Bošnjakoviću, Baljiću te kratko Naliću.

– Prije svega zahvalio bih se Upravi F.K.Tuzla City na ukazanom povjerenju i jednom sjajnom iskustvu. Iza mene je sezona i po dobrog iskustva i dobre saradnje, međutim zbog privatnih razloga više nisam u mogućnosti da adekvatno odgovorim obavezama koje traži jedan profesionalan klub kakav je Tuzla City. I dalje ću ostati dio ovoga kolektiva ali u nekoj drugoj ulozi, kazao je Adanalić.

Sportski direktor Samir Muratović je pojasnio Adanalićev izlazak iz stručnog štaba.

– Adanalić je sjajan momak i trener i bio je jako bitan kotač u našem stručnog štabu. Imao je mogućnost da i dalje radi s Nalićem, ali na njegovo insistiranje smo odlučili da to prihvatimo. Adanalić će i dalje ostati dio našeg Kluba a u narednom periodu ćemo dogovoriti koja će biti njegova uloga. S druge strane Mujiću smo dali šansu koji je do sada radio s kadetima i time pokazujemo našim trenerima u omladinskom pogonu da se isplati raditi i truditi. U stručnom štabu i dalje ostaju Ahmetović i Hasagić dok više neće biti Adanalića i Zahirovića, kaže Muratović.

Mujić također nije skrivao zadovoljstvo zbog ukazane prilike.

– Hvala Upravi na ukazanom povjerenju. Ovo je za mene veliki izazov, odgovornost ali i obaveza da napredujem. Posebno hvala mojim momcima iz kadetskog tima i vjerujem da ću nekog od njih uskoro dočekati u prvoj ekipi, kaže Mujić.